INFRA SZAUNA ÉLETTANI HATÁSAI , HASZNÁLATI TIPPEK:

Minden élet a nap éltető fényétől függ, ennek az energiának nagyjából a 40%-a káros az élő szervezetre, a maradék 60%-a hasznos. Ez a hasznos hányad tartalmazza az infrasugarak tartományát is.

Az infraszauna a láthatatlan tartományban található 5.6-15µm hullámhosszú infrasugarakkal működnek, amelyek növelik a sejtrezonanciát a szövetekben, élénkítik a vérkeringést és elősegítik a szervezet regenerálódását.

Az infraszaunázás egyre népszerűbb, valamint az orvostársadalom általi elfogadottsága is nő.

Az infraszauna hatásai között számon tartják a fájdalomcsillapító, az immunerősítő valamint a keringésserkentő hatást is.

Fogyasztó hatása felér egy azonos ideig tartó, nehéz fizikai terhelésnek kitett esemény hatásával. Ennek hatására csökkenti a keringési, szívelégtelenségi panaszokat (vigyázat nem szünteti meg!), elősegíti a kalóriák elégetését, a bőr tonizálását, a méreganyag kiürítését, de segít a celulitisz megelőzésében és gyógyításában is.

Egy 30 percig tartó infraszaunázás nagyjából ugyanannyi kalóriát éget el, mint egy 10 km-es futás

HASZNÁLATI TIPPEK:

  1. Állítsa a hőmérsékletet a komfortos 40- 50°C-ra.
  2. Az izzadási folyamat a beülést követő 6-15 percben kezdődik. Ajánlatos a maximum 30 perces infraszauna használati időtartam betartása!
  3. Ha a belső hőmérséklet elérte az előre beállított értéket a fűtőszálak kikapcsolnak és időnként, szükség esetén bekapcsolnak a beállított hőmérséklet fenntartása érdekében.
  4. Az ajtó, ablak vagy szellőzőnyílás bármikor kinyitható a szellőztetés érdekében.
  5. Igyon vizet az infraszaunázás előtt, alatt és után a szervezet vízháztartási egyensúlyának megőrzése érdekében.
  6. Az izzadság felitatása érdekében kérjük, helyezzen egy törölközőt a padra!
  7. Masszírozza meg a teste feszült és fáradt területeit.
  8. Infraszaunázás előtt legalább egy órával ne fogyasszon ételt. A legjobb üres gyomorral használni a készüléket. NE használja az infraszaunát közvetlenül egy kimerítő testedzés után.
  9. NE azonnal menjünk ki a kabinból, hanem várjunk még egy kis időt az izzadási folyamat leállásáig. Ezt követően zuhanyozzunk le előbb meleg majd hidegebb vízzel, ezzel felfrissülünk és a normál hőmérsékletre hűtjük a testünket.
  10. Az ifraszaunázás személyre szóló hatásaival kapcsolatban kérje ki orvosa tanácsát!